Forum THESAURUS Strona Główna Zaloguj Rejestracja FAQ Użytkownicy Szukaj
 Główna •  Gazeta •  Sklep •  Forum •  Galeria •  Czat •  Kontakt •  Statystyki •  Download
 Ogłoszenie 

...


Poprzedni temat «» Następny temat
 
Rutus Argo V3-pytanie
Autor Wiadomość
malkolm45

Dołączył: 19 Sty 2010
Posty: 13
Skąd: catterick garrison
Wysłany: 2014-07-14, 16:33   Rutus Argo V3-pytanie

Witam.Czy używał ktoś Argo V3 29DD na angelskich farmach?Jak się zachowuje na ciężkiej zmineralizowanej ziemi?Zasięg,wzbudzanie,hot rocks itp. Dziękuję za odpowiedz.Pozdrawiam. Jarek
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
Van Worden 
PHEC Thesaurus
Adminrał - historyk armator;-)


Wiek: 50
Dołączył: 28 Paź 2006
Posty: 15577
Piwa: 180/220
Skąd: Port Royal
Wysłany: 2014-07-17, 13:59   

Nie mam doświadczeń z Argo, ale nie widzę możliwości żeby jego zachowanie na tej glebie odbiegało specjalnie od tego w Polsce. Zastanowiłbym sie tylko gdzie będziesz głównie szukał. Jeśli na pastwiskach to zdecydowanie Argo, ale jeśli typowe pola z zaśmieconymi miejscówkami to powinieneś wziąć pod uwagę Optimę, która zostałą zaprojektowana pod kątem brytyjskich miejscówek.
_________________
"By working hard and saving my money, I intend to become an immortal superman." - Patient 106
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
 
malkolm45

Dołączył: 19 Sty 2010
Posty: 13
Skąd: catterick garrison
Wysłany: 2014-07-18, 16:22   

Jak na razie są to wyłącznie pastwiska.Czasami zaśmiecone żelastwem,a czasami czysto.Z tego co wiem dojdą pózniej pola uprawne.Kilka ostatnich lat używam Min. Soverewign.Fajny sprzęt ale bardzo wolny i po ok. 8-10godz. chodzenia i kopania w bardzo twardej niekiedy kamienistej glebie mam go troszkę dosyć.Ostatnio na urlopie w polsce 2 dni używałem pożyczony Argo V2.Najlepiej wyłączyć telefon i trzymać się troszke z daleka od 2-go rutusa /ultra2/.Po 10cio minutowym przeszkoleniu bylem naprawdę pod wrażeniem działania sprzętu.Na dodatek doszedłem do wniosku że monetki kopię głębiej Argo niż moim GT.Zaznaczam że GT nigdy nie używalem w polsce gdzie gleba jest inna i szpadel wchodzi jak w masło.Na razie nie przekreślam GT i myślę wypróbować 2gą maszynę.Czytam wszystkie posty i fora godzinami na temat sprzętu i w śród xterra705,XLT,MXT,DFX, AT PRO,GM-Power,EURO ACE/niby wielkiej różnicy do AT PRO nie ma/,RUTUS V3 myśle właśnie nad tym ostatnim. Dzieki bardzo za pomoc. Pozdrawiam. Jarek
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
Nightmare 

Dołączył: 03 Lis 2014
Posty: 1
Wysłany: 2014-11-07, 04:43   

Aby nie dochodziło do sprzężenia z innym wykrywaczem, wystarczy w Argo zmienić częstotliwość pracy. Miałem tak w terenie, jak zbliżyłem się do kolegi z ACE 250 - Argo zaczynał szaleć z odległości 5-7 metrów! Po zmianie częstotliwości na max w lewo mogłem podejść spokojnie do kolegi na 2 metry :-)
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
MarkowX 


Wiek: 47
Dołączył: 05 Sie 2012
Posty: 226
Piwa: 27/34
Skąd: Leyland
Wysłany: 2015-04-27, 11:59   Re: Rutus Argo V3-pytanie

malkolm45 napisał/a:
Witam.Czy używał ktoś Argo V3 29DD na angelskich farmach?Jak się zachowuje na ciężkiej zmineralizowanej ziemi?Zasięg,wzbudzanie,hot rocks itp. Dziękuję za odpowiedz.Pozdrawiam. Jarek

Nie wiem czy jako swierzy uzytkownik Argo powinienem sie odzywac ale zaryzykuje :) . Argo testowalem wczoraj na ponad 6-cio godzinnym spacerku po pastwiskach. Pola po ktorych chodze w wiekszosci sa silnie zmineralizowane i nawet moj poprzedni sprzet XLT miewal czasem problemy(ktore byc moze wynikaly juz z jego nie do konca sparwnej pracy) do tego nalezy dorzucic hotrock ktore na tych polach potrafia byc strasznie upierdliwe. Do rzeczy.... Nie mialem zbyt wiele czasu potestowac go przed wyjscie w teren wiec wrzucilem na szybko podstawowe ustawienia na ktorych wydawalo mi sie ze bedzie ok. Zaznaczam ze nie chcialem uzyskac maxymalnych osiagow sprzetu jedynie jego stabilna prace by moz nauczyc sie go. Szybko bo po kilku minutach pracy z Argo zrezygnowalem z filtru standart na rzecz filtru 4-go rzedu - pomimo starty na zasiegu(o czym pisza na forach) zalezalo mi jak mowielm na stabilnosci, i o ile na standart potrafil popiskiwac wkurzajac mnie przy tym;0 o tyle na 4-tym rzedzie stal sie stabilny cichy a przy tym w moim odczucicu bardzo czuly. Cele namierzal pewnie i dokladnie wskazania byly sztywne bez jakis wachan a jesli takie byly to zawsze to bylo na hotrockach. Musze popracowac nad ustawieniami szybkosci bo jakos mialem wrazenie ze to nie jest tak jak powinno byc jeszcze ale ogolnie wrazenie moje z pracy z ARGO sa bardzo bardzo pozytywne. Jedna rzecz (a w zasadzie dwie) ktora sie czuje niemal od razu w porownaniu z moim poprzednim XLT to to ze xlt-kiem moglem przejsc kolo celu w odleglosci kilkunastu cm a pracujac na sluchawkach bylem w stanie wylowic szybki dzwiek sygnalizujący ze cos jest obok cewki niestey z Argo z 29cm DD cewka musisz wejsc na cel, jesli monetka bedzie obok nie uslyszysz jej i droga rzecz ktora mi przyszla w miedzyczasie do glowy to - nie jest tak idealni wywazony jak xlt i jego wage(w sumie na prawde niewielka) czuje sie na reku ale byc moze to kwestia wlasnie duzej cewki na koncu patyka. :) Mam nadzieje ze ten krotki tekst pomoze i Tobie i innym ktorzy rozwazaja zakup Argo bo wg mnie jest to na prawde dobry sprzet w konfiguracji jakosc do cena.
_________________
Rutus Argo (Whites XLT Spectrum w naprawie).
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
malkolm45

Dołączył: 19 Sty 2010
Posty: 13
Skąd: catterick garrison
  Wysłany: 2015-05-06, 23:47   

Od jakiegoś czasu zacząłem myślec nad EXPLORER SE PRO i sam nie wiem co wybrać :/ Ale tych kamieni to ARGO nie widzi? Ja kiedyś pamiętam wyjście w teren z VAQERO to myslałem że mam detektor na kamienie .W każdym bądz razie ARGO caly czas chodzi mi po glwie jako druga maszyna w uzupełnieniu z MINELABEM.
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
Odpowiedz do tematu
 
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

  
Skocz do:  


Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Wersja forum PDA/GSM

Template BreatheFX modified by Falcone
Design by: Infected-FX